In Mosul worden kerken in moskeeën veranderd

De Paus en ook andere Kerk leiders zijn al jaren geleden geïnformeerd dat christenen in Islamlanden worden vervolgd. Zij hebben net als onze Van Aartsen, thee gedronken met de Imams en zeggen al dat gezeur maakt onze diskussie maar moeilijk. ISIS/Islam doet de daad maar het zijn de Paus en de Kerkleiders, die ze aan hen overleveren.

E.J. Bron

Screenshot 5

(Vertaling: E.J. Bron)

Kerken in de grote Noord-Irakese stad Mosul, die midden juli door de islamitische terreurbeweging “Islamitische Staat” (IS)  bezet werden, worden veranderd in moskeeën. De IS-strijders hebben historische gebouwen met een duidelijke christelijke architectuur opgeblazen. Kerkdocumenten – deels uit de 3e eeuw na Christus – zijn voor altijd verloren. Dat bericht de Baptistische “Libanese vereniging voor opvoeding en sociale ontwikkeling” onder verwijzing naar ooggetuigen. Volgens directeur Nabil Costa (Beiroet) zwijgen sinds 20 juli voor het eerst in het 3e millennium de kerkklokken in Mosul. Alle 1200 christelijke families zijn de stad uit gevlucht.

View original post 333 more words

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s