Uit de kast als islamofoob :: De nieuwe realist

Uit de kast als islamofoob :: De nieuwe realist.

20 september ga ik naar De Haag om in Schilderswijk te demonstreren tegen het radicaal islamitische IS. Ik zie er tegenop en blijf liever thuis. Voor hetzelfde geld loopt het uit de hand, word ik neergeslagen of bedreigd. Misschien word ik wel vermoord.

Ja, ik ben bang. Ik ben geen man die aan protestmarsen doet, geen man die in opstand komt. Ik ben niet links, niet rechts, ik stem bewust niet, hoor bij geen enkele groep. Maar dit keer rest me geen excuus, de islam dringt zich te ver op in mijn intellectuele en sociale levenssferen.

Voorheen wist ik de discussie listig te ontwijken. Op feestjes lachte ik meesmuilend als men Geert Wilders bespotte. Ach, die islam, dat viel allemaal wel mee, daar moest je je niet zo druk om maken: tolerantie als hoogste goed. Maar de realiteit haalde mijn politieke-correctheid / lafheid / schijnheiligheid in.

Nu ben ik kwaad. Kwaad omdat ik Ayaan Hirsi Ali en Wilders heb verraden. Pim Fortuyn en Theo van Gogh heb verraden en ook Hans Janmaat verraden heb. Oké, toen Janmaat leefde was ik jong en zonder politiek inzicht of historisch besef. Bij Pim moest mijn wereldbeeld zich nog vormen. Bij Theo en Hirsi Ali was ik eigenlijk al te laat…

Vrienden vinden dat ik de haat voed en in stand houd als ik dit doe. Als ik me ermee bemoei speel ik de vijand alleen maar in de kaart, en: wat weet ik er nou van? en: wat los je ermee op?

Maar ja, wat wil je dan, als de haan drie / vier / vijf keer kraait…

Nee, ik wil niet langer “veilig” vanaf de zijlijn toekijken hoe de vrijheid naar de verdommenis gaat. Er is een vijand die mij vernietigen wil. Er is een intolerantie die onze levensstijl naar het leven staat. De prijs om te zwijgen is te hoog. Dat is de les die ik uit de geschiedenis heb geleerd. Die fout wil ik niet maken. Daarom stap ik uit de schapenkudde. Daarom ga ik in het verzet.

Een eenmansdemonstratie waarvoor ik geen toestemming van Jozias van Aartsen vraag want ik ben een volwassen man. Nee, ik ga niet om te vechten of te provoceren. Mijn vuist is een hand vol woorden, gezond verstand. Maar ook wat dat betreft is het erop of eronder.

Ja, ik kom uit de kast als islamofoob. 20 september sta ik op. En dat voelt, hoewel velen mij zullen verafschuwen en verwerpen, nu al als een bevrijding.

Van Henk Verhaeren (1967) verscheen in 1992 de roman Zee en in 2010 Topcoaches, Boven Water. In 2011 verscheen Ik, Ratelband, een verpletterend portret en momenteel werkt Verhaeren aan het boek Mijn Kamp over zijn ontsnapping uit het verstikkend politiek-correcte gevangenis genaamd Holland.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s