PVV wil inzicht in subsidie Gario | Binnenland | Telegraaf.nl

PVV wil inzicht in subsidie Gario | Binnenland | Telegraaf.nl.

Van onze parlementaire redactie

De PVV wil weten hoeveel geld de Nederlandse belastingbetaler heeft moeten bijdragen aan een show van Quinsy Gario, een kunstenaar, beter bekend als de initiatiefnemer van de actie ’Zwarte Piet is racisme’.

Foto: ANP

Tijdens de voorstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam moest het publiek volgens een ooggetuige vliegtuigjes vouwen en die naar Gario gooien. Daarna riep de artiest ’the end’ en ging hij touwtjespringen.

Kamerlid Bosma is verbijsterd. Mocht de kunstenaar er cultuursubsidie voor hebben gekregen, dan wil de PVV’er uitleg van minister Bussemaker (Cultuur). „Vreemd dat Gario wel de Nederlandse subsidiepepernoten in ontvangst neemt, maar de oer-Hollandse Zwarte Piet onaanvaardbaar vindt”, snuift hij.

Volgens een aanwezige zijn er slechts 38 mensen naar het optreden van Gario komen kijken. Dat maakt het voor Bosma nóg erger. „Op Facebook steunen miljoenen Nederlanders onze traditionele Zwarte Piet.

Cultuurhater Gario komt tot een schamele 38 bezoekers voor zijn fratsen. De vraag is wie meer steun geniet”, zegt het Kamerlid.Het Stedelijk Museum laat weten met tevredenheid terug te kijken op Gario’s show, die donderdag twee keer is opgevoerd. Zijn ’performance’ was volgens een woordvoerster onderdeel van de opening van een nieuwe tentoonstelling.

jitskesez: Dat gezicht GOED inprenten en als je die smerige nikker ziet GEEF HEM EEN ROTSCHOP. Naar Hoek van Holland trappen, de zee in. Smerige racist dat het is. En dank u Telegraaf voor hem een cultuurhater noemen. Wat een LUL.

PS voordat deze smerige nikker zijn bek open deed was ik NIET racist en zou het woord nikker nooit gebruiken. Nu ben ik dus WEL racist — tegen nikkers die racist zijn. Ongelofelijk dat deze debiel ons Sinterklaas kan afpakken, en dat onze regering voor deze zak stront buigt, ook nog.

STEM PVV

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s