Xandernieuws.punt.nl — Britten-gaan-vijanden-van-democratie-protesten-en-toegang-internet-verbieden

xandernieuws.punt.nl/home.

De Britse Conservatieve regeringspartij heeft aangekondigd dat ‘democratie-vijandige’ personen op een blacklist van extremisten komen te staan en geen toegang meer krijgen tot Facebook en Twitter, en ook geen publieke optredens of protesten meer mogen organiseren. De maatregel is in eerste instantie gericht tegen islamitische haatpredikers en andere moslimfundamentalisten die oproepen tot de jihad. Zorgwekkend is echter dat met het verbod ook critici van bijvoorbeeld het regeringsbeleid of de Europese Unie kunnen worden aangepakt.

 

De plannen vormen onderdeel van een nieuwe ‘anti-terreur strategie’ en worden ingevoerd na de eventuele herverkiezing van de ‘Tories’, die in de Onafhankelijkheidspartij (UKIP) van Nigel Farage inmiddels een geduchte concurrent hebben.

Vrijheid meningsuiting fors beperkt

Onder het mom van anti-extremisme wordt de vrijheid van meningsuiting beperkt. Personen die naar de mening van de regering een ‘bedreiging voor het functioneren van de democratie’ vormen, mogen dan niet langer op openbare bijeenkomsten spreken of op publieke plaatsen demonstreren. Groot Brittannië beschikt al enige jaren over het omvangrijkste video-bewakingssysteem ter wereld.

lees meer bij link

Watch out EDL

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s