OM keert terug naar Janmaat tijden: politieke rechtspraak. | De Nieuwe Realist

OM keert terug naar Janmaat tijden: politieke rechtspraak. | De Nieuwe Realist.

IMG_6865

In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw voerde het OM een activistisch beleid ten aanzien van het Kamerlid Hans Janmaat. Iedere keer als Janmaat iets zei over ‘minderheden’ (een term die je zelden meer hoort, maar ja, er is ook niet echt sprake meer van minderheden) maakte het OM een aantekening en als er genoeg aantekeningen waren verzameld werd gepoogd om een mega-strafzaak tegen Janmaat te beginnen. Liefst voor de verkiezingen, zoals ze zelf later ronduit toegaven. Janmaat en de Centrumbeweging raakten in zo’n driehonderd zaken verzeild. In bijna alle gevallen kwam het tenslotte niet tot een veroordeling. (Vaak werden de zaken tot in hoger beroep doorgevoerd.) Maar uiteindelijk, in de tweede helft van de jaren negentig wist het OM dan toch nog te scoren door Janmaat veroordeeld te krijgen toen hij opriep de multiculturele samenleving af te schaffen.

Momenteel werk ik aan een boek over Janmaat. Daarbij las ik ook alle rechtbankverslagen. Het was verbijsterend. Janmaat kreeg geen enkele ruimte voor vrije meningsuiting, en het OM wilde hem vooral vervolgen op wat Janmaat dacht, of dus geacht werd te denken, nog niet eens op wat hij zei. Zo ook bij die uitspraak over het afschaffen van de multiculturele samenleving.

En nu heeft vandaag het OM laat weten Wilders te willen gaan verhoren als verdachte.

lees verder @ link bovenaan

jitskesez: De Islamieten die aangifte hebben gedaan zijn tuig en schorum dat ik het liefst persoonlijk met een stok het land uit zou slaan. Hopelijk komen de tijden eraan dat de ISIS aanhang in Nederland mag worden aangevallen en geslagen en OPGEROT. Niet minder minder, GEEN GEEN.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to OM keert terug naar Janmaat tijden: politieke rechtspraak. | De Nieuwe Realist

  1. Pingback: OM keert terug naar Janmaat tijden: politieke rechtspraak. | De Nieuwe Realist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s