Timmermans: Nederland niet in oorlog in Irak | Binnenland | Telegraaf.nl

Timmermans: Nederland niet in oorlog in Irak | Binnenland | Telegraaf.nl.

DEN HAAG – 

De Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen die doelen van terreurgroep ISIS in Irak bombarderen, verrichten daarmee oorlogshandelingen. Maar dat betekent volgens minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken niet dat Nederland in oorlog is.

Foto: AFP/AUSTRALIAN DEFENCE/SERGEANT HAMISH PATERSON

Dat zei hij woensdag in een overleg met de Tweede Kamer. Nederland geeft militaire steun in een gewapend conflict tussen IS en Irak, waarbij Irak steun krijgt van een internationale coalitie van landen. Dat gebeurt op verzoek van Irak, „een soeverein land dat z’n soevereiniteit wil handhaven”.

De inzet van de F-16’s kan volgens Timmermans worden gezien als een handeling in het kader van een gewapend conflict, waarop het internationaal humanitair recht van toepassing is. „In die zin is het een oorlogshandeling, maar het betekent dus niet dat we in oorlog zijn.”

jitskesez:   We zijn WEL in oorlog, ons is al jaren geleden de oorlog verklaard door de Islam, tijd om alle Moslims als vijanden van Nederland te beschouwen. Net zo goed als Moslims ons als vijanden beschouwen en behandelen en Joden hier openlijk naar het leven staan. En geen gezeik over de meerderheid denkt zo niet, die meerderheid was nergens te bekennen toen Moslims met ISIS vlaggen wapperden en om bloed schreeuwden hier, of over wat voor grove slachtpartij van ISIS dan ook maar. Desgevraagd zijn ze het met ISIS eens!! Leveren Jihadis!! Want, zo moet het van de Koran!!

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Timmermans: Nederland niet in oorlog in Irak | Binnenland | Telegraaf.nl

  1. Pingback: Timmermans: Nederland niet in oorlog in Irak | Binnenland | Telegraaf.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s