xandernieuws.punt.nl/home — Verdachte dood TV journalist die Turkse steun voor ISIS onthulde

http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/10/Verdachte-dood-TV-journalist-die-Turkse-steun-voor-IS-onthulde

Een Amerikaanse TV-journalist die onlangs Turkije ervan beschuldigde IS te steunen, is bij een ‘verdacht’ auto-ongeluk in de buurt van de grens met Syrië om het leven gekomen. De regering in Ankara had haar nog maar net beschuldigd van spionage. Ondertussen gaat men in de VS onderzoeken hoe het kon dat wapens die voor de Koerden bij Kobani waren bedoeld, in handen van de jihadstrijders konden vallen (2). Het antwoord wat u in de reguliere media nooit zult lezen: omdat dit juist de bedoeling was van het Witte Huis.

Sherene Sim, een Amerikaanse journalist van Libanese afkomst, kwam afgelopen zondag bij een auto-ongeluk in de Turkse stad Suruc om het leven. Haar auto werd aangereden door een vrachtwagen. Noch dit voertuig, noch de chauffeur konden door de politie worden getraceerd.

‘Vermoord om verslagen over Turkse steun voor IS’

Sims ouders weigeren te geloven dat het een ongeluk was, en overwegen een gerechtelijke procedure op te starten tegen de Turkse overheid. Hun dochter, specialist op het gebied van het Midden Oosten en Oekraïne, was naar Syrië gegaan om de slag om de stad Kobani te verslaan.

Afgelopen vrijdag had ze tegen het Iraanse Press TV gezegd dat de Turkse inlichtingendienst haar had beschuldigd van spionage, nadat ze in één van haar verslagen Turkije had beschuldigd van het steunen van IS(IS). Ze zei ‘verrast’ te zijn door de Turkse reactie, omdat ze enkel haar werk had gedaan. Ook verklaarde ze dat ze bang was te worden gearresteerd.

Volgens Sim, moeder van 2 kinderen, zouden de Turken in het geheim IS-strijders de grens over helpen om bij Kobani tegen de Koerden te vechten. In een van haar verslagen was te zien hoe de moslimterroristen zich verbergen in vrachtwagens van de Wereld Voedsel Organisatie van de VN (WFO) en andere hulporganisaties.

Lees meer @ link bovenaan!

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s