Kristalnacht 9 nov. 1938 – Protestantse kerken verkiezen anti-Israëlische herdenking

Het is wat mij betreft, verbazingwekkend dat Protestanten (of zelfs Katholieken) zich associëren met de Islam of Jodenvijanden, op wat voor manier dan ook — de Bijbel is er duidelijk genoeg over!

Vlaamse Vrienden van Israël

kristalnacht2

In de nacht van 9 op 10 november 1938 vernielden de nazi’s in Duitsland en Oostenrijk meer dan 1.000 synagogen en meer dan 7.000 Joodse winkels en andere bedrijven. Alleen al in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen werden meer dan 70 synagogen tot de grond toe afgebrand. Meer dan 90 Duitse Joden werden koelbloedig vermoord, 30.000 Joden werden opgesloten in concentratiekampen. Binnen drie maanden stierven in die kampen meer dan 2.000 Joden door honger, uitputting en mishandeling. Dit was dus al in 1938, voor het begin van de Tweede Wereldoorlog.

kauft02Bovenstaande plundertocht, die bekend kwam te staan als de Kristallnacht, wordt door veel Joden en historici beschouwd als de start van de massale Jodenvervolging door de nazi’s. Die uiteindelijk resulteerde in de moord op meer dan 6 miljoen Joden.

Op 9 november herdenkt de Joodse gemeenschap in Nederland de Kristallnacht, dit jaar met als spreker onder andere Lodewijk Asscher, de…

View original post 850 more words

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s