GROTE MEERDERHEID TURKSE JEUGD STEUNT ISIS — Telegraaf

dinsdag 11 november 2014, 17:41

‘Steun Turkse jongeren voor IS verontrustend’

Minister Asscher van Sociale Zaken. © ANP

De ruime steun van Turkse jongeren in Nederland voor gewelddadige groepen als IS is verontrustend. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat dinsdag gezegd tegen NU.nl.

Hij reageerde op een onderzoek van Motivaction waaruit blijkt dat 80 procent van de Turkse jongeren het niet afkeurt dat uit naam van de jihad geweld wordt gebruikt tegen mensen met een ander geloof. Ook vindt 80 procent van de ondervraagden de terugkeer van jihadstrijders naar Nederland geen probleem.

Asscher noemt het nieuw dat zo veel Turkse jongeren IS lijken te steunen. „We mogen niet accepteren dat deze jongeren zich op deze manier van de samenleving afkeren.” Hij wil in gesprek gaan met Turkse organisaties en de jongeren zelf.

PVV-leider Geert Wilders wil een debat met Asscher over het onderzoek. „Toen ik eerder dergelijke cijfers noemde, lachte iedereen me uit.” Wilders zei eerder dat volgens onderzoek driekwart van de moslims in Nederland jihadstrijders in Syrië helden vindt. „Maar het is dus nog erger”, constateert de PVV-leider.

Ook VVD-Kamerlid Malik Azmani noemt de uitkomsten van het onderzoek van Motivaction „schokkend” en voor zijn partij „volstrekt onacceptabel”. „Het blijkt maar weer dat multiculturalisme een negatieve invloed heeft op de Nederlandse samenleving, omdat het immigranten de ruimte biedt voor maximaal behoud van de eigen cultuur en daardoor tegelijkertijd alle noodzaak tot integratie remt.” Ook Azmani wil weten wat Asscher gaat ondernemen.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s