Telegraaf — SP Banenplan

SP wil banenplan voor migrantenjongeren

© Ronald Bakker

Er moet een banenplan komen voor kinderen van migranten. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken moet er samen met vakbonden, werkgevers en migrantenorganisaties voor zorgen dat de werkloosheid in deze groep met minstens de helft wordt teruggebracht.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft dat woensdag gezegd in een debat met Asscher. De werkloosheid onder jongeren uit minderheidsgroepen is volgens haar gestegen tot zo’n 45 procent. Volgens Karabulut dreigt er een steeds verder gaande tweedeling.

„Bijna de helft van onze jongeren uit minderheidsgroepen kan momenteel niet aan hun toekomst werken via een baan. Tel daarbij op de ontwikkeling dat scholen hun vmbo-afdeling sluiten omdat deze te zwart is geworden en de segregatie is compleet.”

Asscher wees erop dat het kabinet al veel doet om de werkloosheid onder migrantenjongeren aan te pakken, bijvoorbeeld door het voortijdig schoolverlaten aan te pakken en discriminatie te bestrijden. „Je lost niks op met een plan waarin je afspreekt dat de werkloosheid gehalveerd moet worden.”

jitskesez: Ze WILLEN helemaal niet school afmaken en netjes werken. Uitkering trekken en kindertjes kweken voor nog meer uitkeringen en toelages etc., is toch makkellijk zat, en wat ze nog meer willen stelen ze wel.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s