Boko Haram ontvoert vrouwen en kinderen | Buitenland | Telegraaf.nl

Boko Haram ontvoert vrouwen en kinderen | Buitenland | Telegraaf.nl.

KANO – 

Terreurbeweging Boko Haram heeft bij een aanval op een dorp in het noordoosten van Nigeria 185 vrouwen en kinderen ontvoerd en 32 mensen vermoord, vooral mannen. Dat hebben ooggetuigen verklaard, aldus CNN donderdag.

Strijders van Boko HaramStrijders van Boko HaramFoto: AFP

Kameroen meldde kort daarna juist dat het land zeker 116 strijders van de terreurgroep heeft gedood. Het leger van het buurland van Nigeria viel woensdag een basis van Boko Haram aan in het noorden van Kameroen. „Aan de zijde van de militanten vielen 116 doden op het grondgebied van Kameroen. Hoe groot de schade is aan de Nigeriaanse zijde na onze artilleriebeschietingen, is niet duidelijk”, zei een woordvoerder van het leger.

In Nigeria vielen gewapende mannen in pick-upwagens eerder deze week het dorp Gumsuri aan. Ze schoten mannen dood en joegen vrouwen en kinderen bijeen om ze mee te nemen. Het halve dorp werd daarna verwoest. Het nieuws van de aanval werd donderdag pas bekend door het ontbreken van communicatiemiddelen.

In april ontvoerden extremisten van Boko Haram zo’n tweehonderd schoolmeisjes uit het dorp Chibok. De meisjes zijn nog steeds niet terug en volgens de terreurbeweging zijn ze uitgehuwelijkt. Gevreesd wordt dat de meisjes zijn geradicaliseerd.

jitskesez: Moslims weer he. Altijd hetzelfde, moorden en verkrachten, en de VN maar toekijken en dan op Israel gaan zitten vitten.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Boko Haram ontvoert vrouwen en kinderen | Buitenland | Telegraaf.nl

  1. Pingback: Boko Haram ontvoert vrouwen en kinderen | Buitenland | Telegraaf.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s