Elk artikel heeft een “Narrative”

Er zijn machten die niet kunnen hebben dat Protestants Christelijke natien zich zo goed hebben kunnen ontwikkellen, en hebben sinds decennia met success het rijke West Europa tot de grond toe afgebroken dmv. het verscheuren van het sociale contract en het invoeren van de Islam. Met echt opdringen ook, je mag er kwalijk wat van zeggen, gelukkig steeds meer.

E.J. Bron

Screenshot_6

(Door: Vederso)

De laatste tijd krijgt het begrip “narrative” veel aandacht. Het is niet helemaal nieuw, maar wel nieuw door de manier waarop het nu gebruikt wordt. Letterlijk vertaald is het gewoon “verhaal” of “vertelsel”, maar het is de laatste tijd ook iets anders gaan betekenen, namelijk “wereldbeschouwing” of “wereldbeeld” die een persoon volgt en aanhangt, maar ook de inhoud van dat verhaal dat door een persoon of groep wordt uitgedragen. Het belang van dit begrip wordt duidelijk als we kijken naar Duitsland (Pegida) waar twee verhalen, twee wereldbeelden, tegenover elkaar staan. Aan de ene kant heb je mensen die vinden dat de islam een bedreiging is en aan de andere kant het verhaal dat er van islamisering in Duitsland geen sprake is en er al helemaal niet van een bedreiging moet worden gesproken.

View original post 778 more words

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s