Identitair Verzet Facebook

Van Identitair Verzet Facebook Pagina:

Onopgeloste problemen gaan mee het nieuwe jaar in. Vorig jaar was de Haagse Schilderswijk veel in het nieuws. Vanwege een shariadriehoek die niet zou bestaan, omdat de Trouw-journalist die daarover schreef de bronnen verzon. Vanwege succesvolle ronselpraktijken voor de jihad. Vanwege een door IS-fanaten uitgeroepen kalifaat en intimiderende demonstraties met IS-vlaggen waarbij genocide op Joden werd verheerlijkt.

Maar ook vanwege de ontaarde gedoogpolitiek van burgemeester Van Aartsen, die dit fascistoïde machtsvertoon geen reden vond om terug te keren van vakantie. Waarna hij de verheerlijking van Jodenmoord groen licht gaf: walgelijke uiting, maar och, het moet kunnen, aldus deze moreel uitgerangeerde VVD ’er. Van Aartsen kwam pas in actie toen anti-islamitische tegendemonstraties Den Haag dreigden te overspoelen.

Dát vond deze diversiteitsprediker pas gevaarlijk. Na een hagiografisch interview in NRC Handelsblad, een een-tweetje onder amices in een door die krant geëntameerd anti-PVV-sfeertje, en na een steunparade van gesubsidieerde fans op het stadhuis daalde er een mist van ontkenning over de ’storm in een glas water’.
Oud nieuws? Vergeet ’t maar. Juist uit de Schilderswijk komt hét jaarwisselingnieuws: brigades van de salafistische As-Soennah moskee patrouilleerden als vrijwilligers in de nieuwjaarsnacht. Dat meldde ex-PVV ’er en islambekeerling Arnoud van Doorn op Twitter: ’Patrouilleren met de broeders van moskee As-Soenah’. Op de bijgeleverde foto een zaal vol mannen die vesten dragen met de naam van de moskee erop, maar dan vermeld als ’stichting’. Van Doorn: ’Bewoners waarderen en respecteren toezicht door vrijwilligers van moskee As-Soenah. Eigenlijk zouden we het best zonder de politie af kunnen.’

Genoteerd voor 2015: de salafisten in de Schilderswijk kunnen het van de politie overnemen. Noot ook voor de hoofdredactie van Trouw, die morele herstelwerkzaamheden in de Schilderswijk wil verrichten. Ze gaan er praten met boze bewoners die menen dat de krant hun wijk zwartmaakte. Eentje werd zelfs in Turkije aangesproken door iemand die wist dat de overheid de macht aan de moslims overdroeg. Schandalig, roepen de burgers die genoegdoening eisen van Trouw.

Maar die meneer in Turkije zat er niet ver naast. De gemeente Den Haag is krankjorum bezig. Sinds 2011 werkt zij samen met religieuze fanatici. In dat jaar startte de Haagse politie het project ’Rolmodellen’, waarin ook salafisten vrijwilligers werden tijdens de jaarwisseling. Dat leidde destijds tot kritiek op deze schending van het seculiere karakter van onze overheid: tenslotte liet het gezag zich op straat vertegenwoordigen door islamitische zeloten. In alle toonaarden ontkende de politie dat daarvan sprake was, al had de moskee op internet aangekondigd volgens de ’eigen identiteit’ te opereren. Journalist Hassan Bahara ontdekte destijds dat die samenwerking wél een religieus karakter had. In weekkrant De Posthoorn vond hij een artikel over een bijeenkomst rond het rolmodellenproject. Daar meldde Abdurrahman Kat, zegsman van de As-Soennah moskee, dat ’de maatschappij gestoeld is op een goddeloos fundament’. En: ’De universele rechten van de mens, daar geloven wij niet in.’

Uitspraken die getuigen van een vijandige houding jegens de samenleving. Voor de Haagse politie geen enkel beletsel om met hen in zee te gaan. Want zie, een jaar later trompetterde dezelfde Kat over zijn moskee die wéér samenwerkt met gemeente en politie: ’Omdat wij over de ware Godsdienst beschikken, moeten wij ons altijd haasten richting het goede. Niet meer verstoppen en verschansen, maar juist naar buiten treden en de schoonheid van dit geloof aan anderen laten zien.’

Zei níémand bij de gemeente: ’Zeg Kat, houd je bij je leest als politievrijwilliger en bespaar ons je preken. Gemeente en politie hebben geen religieuze boodschappen, er moet geen misverstand ontstaan dat we jouw islamvisie steunen of uitdragen. Anders blijf je maar thuis, Kat?’ Hoe het ook zij, de Haagse hermandad collaboreert voort. Dit jaar werd de salafisten weer een wijk toegewezen voor surveillance. We lezen op Facebook: ’Moge Allah, de Verhevene, alle vrijwilligers belonen voor hun inzet.’ Een waarlijk islamistisch festijn, dat Haagse preventiebeleid. Met als resultaat: schijnveiligheid. Alsof een wijk veilig wordt door samenwerking met salafisten. Als zij noodzakelijk zijn voor rust op straat, dan heeft de stad diepere schade opgelopen dan door nieuwjaarsvandalisme.

Zulke misstappen zouden politieke zelfmoord zijn in een goed functionerende democratie. Maar Van Aartsen overleeft alles. Mede door het brede, gemakzuchtige schouderophalen waar zijn VVD ook aan meedoet. Benieuwd welke partijen in 2015 deze religieuze epidemie bij de overheid wél zullen aanpakken. In de kleinste hoeken vind je schrijnende voorbeelden. Zoals bij een Haagse wijkagent, onlangs op Twitter: ’Samen met collega wijkagent bezoek gebracht aan de Sonah moskee en gesproken met diverse geleerden ’. Gezellige foto erbij van djellaba’s geflankeerd door politie-uniformen. Let op de eerbied: niet ’aanwezigen’, maar ’geleerden’. Nu weet ik van vrienden die islamitisch zijn opgevoed, dat de titel ’geleerde’ nogal rekkelijk is: met een beetje Korankennis en een grote bek ben je in bepaalde kringen direct een geleerde. Wat bespreekt de politie overigens met ’geleerden’? Zulke meldingen die de bezoekreden ongenoemd laten, wekken de indruk dat het om audiënties gaat. En dat de burger in de ogen van de politie een domoor is die zich niets afvraagt. Hopelijk is het nog niet zover: dat de shariadriehoek in de Schilderswijk niet op straten slaat, maar op de gezagsdriehoek. Ik ken een dagblad dat de plicht heeft dit te onderzoeken – en niet met excuusjournalistiek.

(Uit de Telegraaf)

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s