Pegida op de tv | De Nieuwe Realist

Pegida op de tv | De Nieuwe Realist.

30 april 102Door Erik Nannen

Bij -broadcasting- heb je weinig te vertellen wat er op je scherm verschijnt, dat bepaalt de redactie. De enige invloed die je had, was welk kanaal je koos, maar die keuze is door de gelijkschakeling van de pers, een non-keuze geworden. De Nederlandstalige journaals zijn in zowel onderwerp keuze als woordvoerders volstrekt identiek geworden.

Zo mocht gisteren de grootste kabelboer van het land zich verheugen in een minuten lange gratis reclamespot voor z’n tv instellingen service voor technisch minder bedeelden, en kon daarna de moslimbroederschap een jankverhaal ophangen over de vele bedreigingen waaraan zij bloot staan, en kondigden ze aan de wet op de weerkorpsen te zullen gaan overtreden.

Dezelfde onderzoeksmuts van de UvA wist te melden dat de mosketen inderdaad ernstig bedreigd worden en dat er in Zweden al daadwerkelijke aanslagen waren gepleegd.

Vreemd genoeg wordt er nooit bericht over de reële bedreigingen van synagoges en joodse scholen, de echte mishandelingen door moslims, de uitroeiing van christenen in het Midden-Oosten en het opblazen van kerken daar en in Afrika. Maar een niet gepleegde aanslag op een moskee is bijzonder nieuwswaardig, omdat het zich leent voor het zwart maken van de PVV.

Op een pro PVV blog heeft korte tijd een oproep gestaan om mosketen af te fikken, zoals moslims dat plegen te doen met kerken of auto’s van hun ongelovige buren.

Welke trol zoiets had neergeplempt vroeg men zich niet af, was het een antifa provocateur, of een rivaliserende moslim, of de AIVD ,of de redactie van het journaal zelf of de azijnbode die een Hoedemannetje deden?

De afwijzing van het gebruik van geweld door de PVV fractie in de 2e kamer werd niet vermeld.

Ondertussen was ik razend benieuwd naar het verloop van de Pegida acties in Duitsland, maar kennelijk viel er niets negatiefs te melden.

Via airplay nam ik met de iPad de controle over mijn tv over van de gelijkgeschakelde redacties.Al snel een livestream gevonden vanuit Dresden waar Udo Ulfkotte een toespraak hield waarna de enorme massa zich in beweging zette voor een wandeling door de stad.

Geen nazis in streepjespak gezien, niet het normale boeroeperspubliek, maar gewone bezorgde burgers die opkwamen voor hun eigen land en cultuur.

Inderdaad bijzonder beangstigend, voor de quasie elite dan.

En voor de gelijkgeschakelde journalisten en andere inkt koelies die er weer een rondje verzwijgen tegen aangooiden.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s