Parijs 7-1-2015. ‘Islamcritici vieren feestje.’ | De Nieuwe Realist

Parijs 7-1-2015. ‘Islamcritici vieren feestje.’ | De Nieuwe Realist.

charliehebdo-pictureshebdoDoor Joost Niemöller

We weten allemaal wat er gebeurd is in Parijs.  Er werd hard geroepen dat Allah groot is. Geen twijfel over. Het staat op video. Ik zag via de livestream

dat de nieuwszender France 24 het geluid wegdraaide toen dat werd geroepen. Ik zag ook de uitspraken van de politici. Ze waren geschokt. Het was een ‘barbaarse aanslag’ op de meningsvrijheid. Het waren ‘criminelen’ die het deden. ‘Terroristen’ ook zo’n woord dat valt. En alle andere varianten om woorden als ‘moslims’ en ‘islam’ te mijden. De discussie richt zich op het professionele karakter van de aanslag. Dat zou anders zijn als de aanslagen van de ‘lone wolves’ die we de afgelopen maanden (en al langer) aan het werk zagen in Europa. Verwarde geesten die met auto’s inreden op mensen. De enige overeenkomst was dat dit ook niets met de islam te maken had.

Nu weet ene Rik de Jong van de JOVD op Twitter parijste melden dat de islamcritici vandaag wel hun feestje zullen vieren.

Hoe durf je. Ik ken niemand die hier een feestje viert. Ik ken alleen maar zeer verontruste mensen. En ik zie vooral ook kwade mensen, waaronder ik zelf, die weer eens moeten ervaren dat je nog zo hard Alluah Akhbar kunt roepen in de straten van Parijs en nog zo vaak journalisten van een satirisch tijdschrift kunt doodschieten, maar dat er toch nergens gesproken zal worden in de media vandaag, dat we een groot probleem in ons midden hebben, en dat is de islam.

In diezelfde sfeer was een Tweet van ene Jan Folkers, die zich profileert als ‘PvdA’

tweet

Dat is wat we dus zullen zien van de kant van het establishment. Nog harder in de ontkenning over het probleem. En nog harder de islamcritici belachelijk maken. Want hé, die zijn hier het echte probleem, toch? Het valt moeilijk te begrijpen dat in de botte koppen van sommigen de waarheid nooit zal binnendringen. Toch moeten we ook nu weer vaststellen dat dit zo is. En daar komt dan bij dat de politiek correcte elite rücksichtslos is. Hun macht staat op het spel namelijk. Dat is het echte probleem. De verstijfde ontkenning, gepaard gaand met de agressie van mensen die zelf allang weten dat ze fout zitten.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s