Amsterdam doelwit terroristen | Binnenland | Telegraaf.nl

Amsterdam doelwit terroristen | Binnenland | Telegraaf.nl.

Foto: ANP
di 13 jan 2015, 05:30| 0 reacties

|

lees voor

Amsterdam doelwit terroristen

AMSTERDAM – 

IS en Al-Qaeda roepen individueel opererende jihadi’s op om nú toe te slaan in het Westen.

http://www.telegraaf.nl/static/streamone/iframe.html

In Frankrijk is de beveiliging tot ongekende hoogten opgeschroefd. Duizenden militairen en agenten bewaken elke plaats die als kwetsbaar wordt beschouwd.In Frankrijk is de beveiliging tot ongekende hoogten opgeschroefd. Duizenden militairen en agenten bewaken elke plaats die als kwetsbaar wordt beschouwd.Foto: AFP
Alinea uit de Engelse vertaling van een IS-oproep van afgelopen zondag om aanslagen te plegen „op de straten en in de treinstations” in het Westen, zoals in Amsterdam.Alinea uit de Engelse vertaling van een IS-oproep van afgelopen zondag om aanslagen te plegen „op de straten en in de treinstations” in het Westen, zoals in Amsterdam.Foto: Fragment IS-oproep

In hoog tempo sturen de terreurorganisaties boodschappen uit om moslimextremisten ertoe aan te zetten aanslagen te plegen in eigen land.

Amsterdam wordt expliciet genoemd als een van de doelen voor zogeheten ’lone wolves’ in een oproep van de Islamitische Staat die zondag al werd onderschept door Amerikaanse inlichtingenkringen. Veiligheidsdiensten noemen de oproep, die is verspreid via de website justpast.it, „in essentie een aanvalsopdracht”.

In de verspreide oproep staat letterlijk: „Je zult het zien als je wordt besmet met (het radioactieve, red.) Cesium-131 in de straten en de treinstations in Rusland, Boston, Dallas, Virginia en Amsterdam.”

Volgens de Amerikaanse inlichtingenbron is deze ’marsorder’ van IS de reden waarom westerse geheime diensten vrezen dat er meer aanslagen aan zitten te komen.

IS geeft ‘lone wolves’ tips voor het plegen van terreurdaden. Lees meer in De Telegraaf van vandaag

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s