Nooit kreeg een politicus zo gelijk als Wilders, maar de media zwijgen hem dood. | De Nieuwe Realist

Nooit kreeg een politicus zo gelijk als Wilders, maar de media zwijgen hem dood. | De Nieuwe Realist.

wilders-printDoor Joost Niemöller

Als de afgelopen terreur in Parijs één ding duidelijk maakte, dan is het wel dat het binnenhalen van de islam gelijk staat aan het binnenhalen van een voortwoekerende ziekte. De islam brengt niets goeds. De islam brengt alleen maar dood, ellende, angst, ongelijkheid, wreedheid, chaos en culturele afbraak.

Wilders heeft daar sinds jaar en dag op gewezen. Het was het speerpunt van zijn politiek. Tot vervelens toe hamerde hij erop. Je zou verwachten dat dit een moment was voor de media om aandacht te besteden aan Wilders. Door hem bijvoorbeeld eens uitgebreid te interviewen over Frankrijk. Door aandacht te besteden aan wat hij over die islam vertelt, bijvoorbeeld in televisieprogramma’s. De partij van Wilders is veruit de grootste in de peilingen. Heel erg veel Nederlanders zijn dus de islam net zo zat als Wilders. Maar de media zwijgen erover. In plaats daarvan worden enkel politici in programma’s uitgenodigd die vertellen dat het geweld en de terreur in Parijs niets met de islam te maken heeft. Ze zeggen er niet bij waarom dat niet zo zou zijn, en dat hoeft ook niet, want de journalisten vragen nooit door. Of diezelfde politici beweren dat de islam bij Duitsland hoort, of bij Frankrijk, of bij Nederland, en niemand vraagt die politici waarom ze dat nu ineens toch zo nadrukkelijk moeten beweren, want dat islam had er toch niets mee te maken?

Dat die terroristen steevast spreken uit de mond van de islam.

Dat er bij al die massabijeenkomsten nauwelijks een hoofddoekje te zien was.

Men vraagt zich er niks over af.  De media zwijgen.

En de woordvoerder wordt gemeden als de pest.

Van mijn part ben je het honderd procent met Wilders oneens. Maar zeg dan tenminste waarom. Ga de inhoudelijke discussie aan over de islam. Vindt er iets van. Dit krampachtige zwijgen is een van de meest bizarre fenomenen van deze tijd.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s