CHARLIE HEBDO en de Vrijheid van Meningsuiting in Nederland

Het ENIGE aantwoord op moslim censuur is alle media verplichten zoveel mogelijk spotprentjes en de meest gore stukken uit de Koran te gaan zetten en Mohammed en al zijn volgelingen goed belachelijk maken.

E.J. Bron

Screenshot_28

(Door: Hub Jongen)

De recente terreurdaad in Parijs waarbij minstens 12 mensen vermoord werden, heeft veen mensen diep geraakt, en terecht wordt geroepen om straf voor de daders en maatregelen om herhaling te voorkomen. En dan komt meteen een nieuw probleem opdagen, namelijk dat om de Vrijheid te handhaven maatregelen worden ingevoerd die zorgen dat we onze Vrijheid compleet kwijtraken. Steeds meer overheidscontroles, meer afluister- en overheidsspionage, meer wetten, meer verboden. En bovendien steeds minder soevereiniteit, omdat er steeds meer ondergeschiktheid aan de EU, Brussel, groeit.

In de commentaren en protesten hoor je regelmatig dat de Vrijheid van Meningsuiting op het spel staat. En dat klopt, want bij Charlie Hebdo speelt de vrijheid van het publiceren van wat cartoons duidelijk een rol. Niemand van de commentators schijn zich te realiseren (of ze verbergen het doelbewust) dat in Nederland deze vrijheid al lang niet meer bestaat. Al in 2008 werd…

View original post 19 more words

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s