Zelfverklaarde Radicale Islam-bestrijder Aboutaleb spreekt met gespleten tong – De Dagelijkse Standaard

Zelfverklaarde Radicale Islam-bestrijder Aboutaleb spreekt met gespleten tong – De Dagelijkse Standaard.

Je kunt de Radicale Islam niet bestrijden zonder imams aan te spreken op de inhoud van hun preken.

Zoals Tim eerder vandaag al berichtte heeft de Rotterdamse burgemeester onlangs hard uitgehaald naar aanhangers van de Radicale Islam én naar Syrische christenen (die naar ons land gevlucht zijn). Wat het eerste betreft: heel fijn, prima. Aanpakken die gekken. Laat ze maar opdonderen uit ons land als ze een islamitisch kalifaat nastreven.

Wat het tweede betreft: daar ben ik aanzienlijk minder blij mee. Sterker nog, gezien het feit dat Aboutaleb lijkt te begrijpen dat de Radicale Islam actief bestreden moet worden kan ik niet anders dan concluderen dat hij met dubbele tong sprak toen hij Syrische christenen bekritiseerde omdat die kritiek durfden te uiten op de inhoud van preken van imams.

Ik citeer Tim:

De voormalig staatssecretaris zei dat hij direct daarna een zelfde soort ontmoeting had met de “kleine christelijke kerken.” “Onwerkelijk” was het woord dat Aboutaleb gebruikte om dit gesprek te duiden. De burgemeester kreeg van de kleine christelijke gemeenschappen het verzoek om in te praten op Rotterdamse imams. Met name een Syrische voorganger zich namelijk zorgen maakte over de inhoud van de preken van zijn islamitische collega’s, en de gevolgen ervan voor zijn eigen veiligheidssituatie. Smalend liet Aboutaleb het publiek weten dat de man de Nederlandse taal aardig beheerste, maar voor andere delen van de inburgeringscursus nog niet helemaal geslaagd was.

Hoe dúrft Aboutaleb te zeggen dat de man niet goed is ingeburgerd omdat hij imams in de gaten houdt? Er zijn nogal wat ‘islamitische leiders’ of ‘predikers’ in ons land die, hoewel lang niet altijd gewelddadig, wel degelijk het islamisme steunen wat in de eerste plaats geen religie is, maar een politieke beweging. Juist dat soort types moeten worden aangepakt: het hele islamisme is de vijand, niet alleen de gewelddadige Radicale Islam.

lees verder @ link bovenaan!

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Zelfverklaarde Radicale Islam-bestrijder Aboutaleb spreekt met gespleten tong – De Dagelijkse Standaard

  1. Pingback: Zelfverklaarde Radicale Islam-bestrijder Aboutaleb spreekt met gespleten tong – De Dagelijkse Standaard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s