Vrijheid, dát heeft pas ‘niets met islam te maken’ | Jalta

Vrijheid, dát heeft pas ‘niets met islam te maken’ | Jalta.

door Annabel Nanninga

+100%-

Tekenen is niet een van mijn talenten. Een beetje jammer vind ik dat soms wel. Vanmorgen schoot mij een idee voor een cartoon te binnen maar de uitwerking van zo een idee is problematisch. Ik kan naar beste kunnen een hond tekenen en dan zult u het schetsje bekijken en welwillend zeggen “nou, je kan best aardig tekenen, dat is een prima giraffe.” Daarom vertel ik de cartoon maar, lijkt me voor iedereen beter.

We zien Allah als poppenspeler die aan Mohammeds touwtjes trekt. Hij grijnst een beetje vals. Mohammed op zijn beurt bespeelt ettelijke muzelmannetjes en -vrouwtjes. Al die moslimpjes (m/v) hebben ook touwtjes en draden in hun hand, maar die lopen niet naar ledematen van marionetten. Die draden lopen naar springladingen en bomvesten, gegord om de lichamen van bekende politici en opiniemakers. Hier moet u dus even goed gelijkende karikaturen bij denken van mensen als Alexander Pechtold, Karen Armstrong, Maarten van Rossem, vrijwel alle Volkskrant-columnisten, Peter R. de Vries, de broekeventjes van de Correspedant, de angsthazen van Joop en Vara, enfin, al die figuren die zich in de nasleep van de moslimterreur in Parijs meer bekommerden om de beeldvorming rond de kwaadaardige religie islam dan om het feit dat zelfcensuur en antisemitisme aan de winnende hand zijn in Europa.

Hebt u dat beeld? Mooi. Dan gelieve er voor uw geestesoog een tekstballon bij te visualiseren, uit de monden van al die met semtex omhangen FatsoenlijkVolk mensen klinkt de kreet: “Het heeft NIETS met de islam te maken.” En misschien dat een paar in een klein, apart ballonnetje dingen zeggen als: “Jamaar Breivik dan?” of: “Staphorst is ook erg.” of : “Kwetsen is geen recht.”

Lijkt me mooi om dit te kunnen tekenen, want de kant die de discussie nu alweer op gaat bevalt me matig. Het gaat alweer om beeldvorming over en gekwetstheid van die arme, zielige moslims. Terwijl joden zich massaal beraden op emigratie uit West-Europa en schrikbarend veel opiniemakers, columnisten, cartoonisten en satirici zowel on- als off the record toegeven zelfcensuur toe te passen. Laten wij de focus van het debat houden op vrijheid en het verdedigen daarvan. Laat Allahs klaaglaven en hun angstige marionetten maar blèren om respect en fatsoen ten aanzien van hun onzindelijke denkbeelden. Wie gekwetst is door een tekening van zijn profeet is zwak en niet in staat een waardige bijdrage te leveren aan een vrije en veilige samenleving. We moeten meer cartoons maken, net zolang tot de West-Europese islamitische gemeenschap en hun laffe buikspreekpoppen zich neerleggen bij onze vrijheid om zulke prentjes zonder gevaar voor eigen leven te mogen maken.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s