Islamitisch antisemitisme is niet inherent islamitisch – De Dagelijkse Standaard

Islamitisch antisemitisme is niet inherent islamitisch – De Dagelijkse Standaard.

Islamkritiek is vooral absurd.

Afgelopen zondag werd op onze geliefde publieke omroep bij Buitenhof gediscussieerd over het groeiende antisemitisme in Europa. U en ik weten, dat kan maar één ding betekenen: het zal uiteindelijk over islam gaan. Het is immers algemeen bekend dat antisemitisme met name onder de moslims onder ons razend populair is.

Te gast bij de tenenkrommende presentatie van Marcia Luyten waren de Belgische onderzoeker Mark Elchardus die een tijdje terug ontdekte dat het percentage antisemieten onder Belgische jonge moslims schrikbarend hoog was, en schrijvers Remco Ensel en Marcel Möring. Ondanks het cijfermateriaal uit het onderzoek bleef het gesprek echter zeer op de vlakte, Buitenhof waardig.

Voor degenen die slechts oppervlakkig naar het programma keken – wat overigens aan te raden is wil je je niet al te zeer gaan ergeren –  zou het er wellicht de schijn van kunnen hebben dat hier kritiek op islam werd gegeven. Dat was echter maar zeer ten dele waar; alleen Remco Ensel waagde het op wel heel subtiele wijze echt negatieve aspecten aan islam toe te kennen, bijvoorbeeld door te spreken over verlossingsantisemitisme (de vernietiging van de Joden als doel van islam ter verlossing).

Voor het overige werd islam ontzien, daarin natuurlijk geholpen door de opmerkingen van Luyten, die bijvoorbeeld zei dat islam antisemitisme niet heeft uitgevonden. De echte schuldigen van islamitisch antisemitisme? Allereerst natuurlijk wijzelf, en daarnaast ook de propaganda uit Saoedi-Arabië.

Aan islam mag het niet liggen. Mark Elchardus maakte dat expliciet duidelijk. Volgens hem was het islamitische antisemitisme absoluut niet inherent islamitisch – dat zou immers absurd zijn – maar lagen de oorzaken in groepsprocessen. De mensen gaan met elkaar om, luisteren naar dezelfde preken, kijken naar dezelfde programma’s, worden allemaal gehersenspoeld door wahabitische propaganda.

Lees verder @ link bovenaan!

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s