Anti-islambrief voor bewoners Schilderswijk Den Haag: ‘WE ZIJN HIER IN NEDERLAND!’ | Omroep West

Anti-islambrief voor bewoners Schilderswijk Den Haag: ‘WE ZIJN HIER IN NEDERLAND!’ | Omroep West.

jitskesez: Erg geschrokken en zo angstig. Stelletje broekschijters. Zelf slaan jullie Joden inelkaar en bedreigen Nederlanders met geweld en zwaaien met ISIS vlaggen. Rot de fuck op.

 

DEN HAAG – Op zeker 3 adressen in de Haagse Schilderswijk is een ‘anti-islambrief’ bezorgd. Op de ene kant staat ‘WE ZIJN HIER IN NEDERLAND’ en op de andere kant het woord ‘islam’, met de letter ‘i’ als middelvinger. De politie doet onderzoek naar de haatbrieven.

Omroep West heeft meerdere bewoners van de straat gesproken die de brief dinsdag via post ontvingen. Zij willen anoniem blijven. Een vrouw van Turkse afkomst zegt ‘ontzettend geschrokken’ te zijn. ‘Is het alleen bangmakerij of is het meer?’, zegt zij.

LEES OOK: ‘Je koppie gaat eraf mannetje’: Haags moslimgezin uit de Schilderswijk met de dood bedreigd

Ook vraagt ze zich af wat de volgende stap is. ‘Wordt er dan een brandbom naar ons huis gegooid? Dit zorgt voor flinke angst in de straat.’ De vrouw zegt aanstaande vrijdag aangifte te willen doen.

Politie heeft 1 aangifte ontvangen

De politie is ook op de hoogte van de brief en heeft inmiddels 1 aangifte binnen. De anonieme brieven zijn gericht aan specifieke adressen op de Van Mierisstraat.

De politie laat weten dat de recherche de zaak in behandeling heeft en onderzoek gaat doen. ‘Daarnaast zal de wijkagent zijn oor te luisteren leggen in de straat om te kijken of te achterhalen is om hoeveel adressen het gaat.’ De politie adviseert mensen die de brief hebben ontvangen om aangifte te doen.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s