“NET ZOALS DE VROEGERE KATHOLIEKEN” (Optimistische bevindingen van D’66-zonnetje Petra Stienen)

Dat mensen er nog steeds intrappen, terwijl ze al sinds de jaren ’70 vrijwel dagelijks op hun TV Islamitisch terrorisme kunnen zien.

E.J. Bron

Screenshot_17

(Door: Theresa Geissler)

Zomaar een reportage in de maandageditie van de Volkskrant: Arabiste, oud-diplomate en D’66- kandidate voor de Eerste Kamer, Petra Stienen, bezoekt wijk Donderberg in Roermond, waar zij haar jeugd doorbracht. Dat is niet voor niets: Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in Egypte en Syrië zette Stienen zich na terugkeer in Nederland aan het schrijven van een boek over deze wijk ‘Donderberg’, die zich van een gemiddelde Nederlandse wijk in de jaren ’70 langzamerhand transformeerde tot een ‘multicultureel’ bolwerk oftewel een probleemwijk. Doel van het boek (uiteraard): Aantonen dat het allemaal wel meevalt. Aanstaande vrijdag, aldus het artikel, zal de presentatie plaatsvinden van “Terug naar de Donderberg” en wel met het plaatselijke jongerencentrum DB4all als uitgelezen locatie.

View original post 833 more words

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s