Filmpje! Jordaanse F16’s bombarderen ISIS barbaren naar de steentijd – De Dagelijkse Standaard

Filmpje! Jordaanse F16’s bombarderen ISIS barbaren naar de steentijd – De Dagelijkse Standaard.

De Jordaans luchtmacht neemt op gepaste wijze wraak op ISIS voor het levend verbranden van een piloot. Zie de epische video.

Ik heb me nooit zo met Jordanië beziggehouden. Maar oh man, wat zijn de inwoners van dat land toch helden. Ze hebben sinds het trieste nieuws naar buiten kwam datISIS een piloot van hen levend heeft verbrand bijzonder ferm, maar ook uitzonderlijk gepast gereageerd. Geen grootschalige plunderingen of oproepen tot moord. Maar wel: ISIS-gevangenen werden geëxecutueerd, de Koning liet een foto opduiken van zichzelf in een uniform en nu dit filmpje van de Jordaanse luchtmacht:

00:00
01:39

Let wel: op de raketten die op ISIS-doelen worden afgestoken wordt een tekst geschreven. Ik ben het Arabisch niet zo machtig, maar vermoedelijk gaat het hier om strijdvaardige kreten gerelateerd aan de namen van Jordaanse slachtoffers die ISIS gemaakt heeft.

En extra pijnlijk voor de vrouwenhaters van ISIS: vrouwen monteren de bommen aan de gevechtsvliegtuigen. Door de inzet van enkele dames heeft ISIS dus de afgelopen dagen mannen en materieel verloren. Voor die barbaren is dat behoorlijk vernederend.

Mijn respect hebben ze in ieder geval dubbel en dwars verdiend! Ook het uwe? Deel dan dit filmpje met uw omgeving. Iedereen moet zien dat we – hoe barbaars en afschrikwekkend ISIS ook bezig is – nooit te laf zullen zijn deze extremistische en fundamentalistische idioten militair te verdelgen.

Al met al is dit een koningsactie. Het is begrijpelijk jezelf te verliezen na zoiets bizars als een landgenoot verliezen in een werkelijk waar barbaarse executie door middel van levende verbranding. Maar de Jordaniërs laten zich niet kisten. Sterker nog: ze stoppen als antwoord ISIS in hun kisten. En maken gave filmpjes om de wereld te laten zien dat ze desalniettemin strijdvaardig blijf.

UPDATE: Volgens reaguurder Gielah staat er op de raketten in het Arabisch “Voor de honden van ISIS”. Dank voor de vertaling, Gielah!

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s