Moskeeën in spoedoverleg na bezetting in Leiden – AD.nl

Moskeeën in spoedoverleg na bezetting in Leiden – AD.nl.

jitskesez: Wat een broekschijters zijn het toch. Zelf kweken ze Jihadi’s en staan met ISIS vlaggen te wapperen, maar oh, *tientallen* Nederlanders die hun gore Islam en haathutten niet moeten, ze zijn ZO bang!!! Weh weh we willen beveilinging, weh, wah, wah. Vlucht maar hier weg naar een moslimland, doei.

artikel:

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), het overkoepelend orgaan dat 380 moskeeën in Nederland vertegenwoordigt, maakt zich grote zorgen. 

Yassin Elforkani namens de organisatie: ,,Dit is geen actie van een individu, maar van meerdere mensen. We hebben sterke signalen dat het gaat om tientallen sympathisanten die tot actie over willen gaan. Dit kan het begin zijn van escalatie.”

Pegida
Hij verwijst naar de pegida-beweging in Duistland, waar talloze mensen de straat opgaan om tegen moslims en de Islam te demonstreren. ,,We zien hoe snel dit kan groeien. Ik hou mijn hart vast – nu is het een gebouw in aanbouw, maar wat als het een moskee is waar gelovigen aanwezig zijn? Dan kan het uit de hand lopen.” 

Elforkani pleit voor betere bewaking van moskeeën.

Actie
Vanochtend waren vijf mannen, in leeftijd variërend van 21 tot 35 jaar, op het dak van de moskee in aanbouw geklommen. Zij brachten spandoeken aan met teksten als ,,In Leiden begint de victorie” en ,,Stop de Islam”. De politie heeft hen angehouden omdat zij zich op een afgesloten bouwterrein hadden begeven waar de toegang verboden is. Zij zijn na verhoor heengezonden. 

Zij behoren tot de rechtse actiegroep Identitair Verzet, die op Facebook de verantwoordelijkheid voor de actie opeist.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s