Anonymous deelt ‘enorme virtuele klap’ uit aan IS – AD.nl

Anonymous deelt ‘enorme virtuele klap’ uit aan IS – AD.nl.

Door: redactie
9-2-15 – 14:27
© photo news.

VIDEO Nadat Anonymous al eerder jihadistische websites platgelegde, worden nu met succes de propaganda- en rekruteringskanalen van IS belaagd. Het hackerscollectief publiceerde een lijst van accounts die offline zijn gehaald. Anonymous heeft naar eigen zeggen een zware virtuele slag toegebracht aan de terreurorganisatie.

De cyberoorlog tegen het terrorisme wordt gevoerd door mensen van alle rassen, landen en religies. ,,Moslims, christenen en joden voerden de aanval uit omdat de terroristen die zich Islamitische Staat noemen geen moslims zijn”, zo stelt Anonymous in een videoboodschap.

De verantwoordelijken van de cyberactie zijn jong of oud, homo of hetero, hackers, agenten, spionnen, studenten, arbeiders, werklozen, armen, rijken of gewoon ‘the guy next door’, zo is te lezen in een boodschap van de hackers.

Hactivisten
De ‘hactivisten’ hebben Twitter- en Facebookaccounts uit de ether gehaald die gebruikt werden om de terreur van IS te verspreiden. Zo schrijft de Belgische website HLN.be. Op Pastebin werd een lange lijst gepost van geviseerde accounts in de operatie #OpISIS.

In de videoboodschap had het hackerscollectief nog een waarschuwing voor IS: ,,We zullen achter jullie aangaan, jullie sites, accounts en e-mails platleggen. Van nu af aan zijn jullie nergens nog veilig online. Jullie worden behandeld zoals een virus en wij zijn de remedie. Wij zijn Anomymous, wij vergeven niet, wij vergeten niet, verwacht ons.”

Oorlog
De hackersgroep Anonymous verklaarde eerder al de oorlog aan de Islamitische Staat en riepen mensen op zoveel mogelijk twitteraccounts naar hen te sturen om te helpen. Aanleiding vormden de aanslagen op het satirische magazine Charlie Hebdo begin januari.

Hieronder is de boodschap van het hackerscollectief te beluisteren.

Lees ook

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s