EU gaat strenger controleren aan de grenzen vanwege islamitisch terrorisme – De Dagelijkse Standaard

EU gaat strenger controleren aan de grenzen vanwege islamitisch terrorisme – De Dagelijkse Standaard.

Dit gebeurde tot nu toe dus nog niet.

Dit zegt eigenlijk alles over de Europese Unie:

Na de radicaalislamitische aanslagen in Parijs gaat de Europese Unie de strijd tegen terrorisme opvoeren. Zo komen er strengere controles aan Europese grenzen om terroristen te onderscheppen en wordt er meer gedaan om radicalisering van moslims te voorkomen.

De betere bewaking van de grenzen zijn bedoeld om moslimterroristen die uitreizen naar Syrië, Irak en andere moslimlanden tijdig te kunnen onderscheppen als ze terugkomen om hier terreuraanslagen te plegen. De meesten weten wel hoe ze binnen moeten komen. Dat is onacceptabel. Gelukkig gaat het veranderen:

De staatshoofden en regeringsleiders willen vooral de controles aan de buitengrenzen van de Schengenzone versterken en moderniseren. Zij pleiten voor systematische en gecoördineerde checks van personen die een gevaar kunnen vormen.

De EU-leiders willen daarom ”dringend” een zogenoemd Passagiersnamen Register (PNR). Daarin moeten de data van burgers wel ”solide” worden beschermd, stellen ze.

Sommigen zeggen dat EU-critici veel te kritisch zijn en dat ze alles slecht vinden aan de Europese Unie, no matter what. Dat zeggen ze dan zodat ze niet hoeven te luisteren naar de fundamentele kritiek van mensen die vinden dat we uit de EU moeten stappen. Maar iedereen zou het eens moeten zijn op dit punt. De EU is veel en veel te laat met de strengere controles aan de grenzen om te voorkomen dat terroristen infiltreren in onze landen.

Het zou tien keer beter zijn als Nederland uit Schengen stapt, zodat we weer over onze eigen grenzen gaan, maar voor het zover is, moeten de Europese landen eralles aan doen om te voorkomen dat moslimterroristen voet op Europese bodem zetten.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s