Cognitieve dissonantie

Weer zo iemand die net doet alsof het feit dat Islamieten moorden, hakken, roven en verkrachten, iets is wat niet bij Islam hoort en dus kan worden “hervormd” door welwillende intellectuelen. Het enige wat helpt tegen de Islam is zorgen dat ze in hun eigen landen blijven en ze geen geld of eten of wat dan ook sturen. Er is geen hervorming mogelijk van een “religie” gesticht door een hakkende, slachtende, verkrachtende rover, die in het instructieboek de Koran opdracht geeft hetzelfde te doen met “ongelovigen”. Het is net als met onkruid. Je kan het niet “hervormen.” Je moet grove middellen gebruiken anders is het met je tuin gedaan.

E.J. Bron

Screenshot_20

(Door: Syed M. Islam – Vertaling: “Vederso”)

… Deze ontkenning kan heel erg gelijk zijn aan “cognitieve dissonantie”, een zin bedacht door Leon Festinger. Hoogst waarschijnlijk als gevolg hiervan neigen moslims ertoe problemen te hebben toe te geven dat cultureel, filosofisch en leerstellig islam interpretatieve mogelijkheden biedt tot het aanzetten van geweld tegen niet-moslims. In plaats daarvan lijken ze alleen maar al te snel bereid om al dit geweld als onislamitisch te labelen en de daders “anders” en/of “afwijkend” te verklaren, zelfs als sommige islamitische moordenaars beweren dat ze door de Koran geïnspireerd waren.

View original post 842 more words

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s