Imamgala Rijswijk ‘onmogelijk gemaakt’|Binnenland| Telegraaf.nl

Imamgala Rijswijk ‘onmogelijk gemaakt’|Binnenland| Telegraaf.nl.

Het imamgala in Rijswijk is „onmogelijk gemaakt”. Dat zegt de organisator van het omstreden evenement, de Haagse stichting Rohamaa. De organisatie noemt de ophef „zeer belemmerend en intolerant“ en voegt eraan toe: „Als betrokken medeburgers van dit land voelen wij ons uitermate beperkt in onze elementaire vrijheden.” De gemeente Rijswijk had eerder vrijdag laten weten dat het benefietgala is afgelast.

Foto: ANP

Het evenement stond gepland voor 8 maart. Critici zeiden dat ‘haatimams’ zouden komen spreken. Volgens de gemeente Rijswijk heeft „de stichting nu te kennen gegeven dat het liefdadigheidsdoel van hun bijeenkomst, door de uiteenlopende gebeurtenissen en berichtgevingen, volkomen op de achtergrond is geraakt. Dit heeft de stichting ertoe gebracht van het geplande benefietgala op 8 maart aanstaande af te zien.” De Rijswijkse driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) „respecteert dit besluit en beschouwt het als een uiterst moedige keuze van de stichting Rohamaa”.

Op het gala zouden zeven mensen komen spreken, onder meer uit Egypte, Koeweit, Jordanië, Nigeria en België. De visa van drie van hen zijn ingetrokken. Rohamaa noemt dat „dubieus en totaal niet transparant”.

In de afgelopen week heeft de Rijswijkse driehoek veelvuldig overleg gevoerd met diverse vertegenwoordigers, waaronder het CMO (Contactorgaan Moslims en Overheid), over het geplande gala in Event Plaza in Rijswijk. Daarbij zijn alle aspecten die rond dit evenement spelen, indringend aan de orde gekomen. Ook vonden meerdere gesprekken plaats met vertegenwoordigers van de stichting Rohamaa, aldus de gemeente.

jitskesez: WHA HA HA HA HA HA HA

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s