Knettergek: PvdA wil rasechte Hagenaren dwingen om te ‘integreren’ in multiculturele stad – De Dagelijkse Standaard

Knettergek: PvdA wil rasechte Hagenaren dwingen om te ‘integreren’ in multiculturele stad – De Dagelijkse Standaard.

Het wordt niet geaccepteerd dat er Hagenaren zijn die zich niet thuis voelen in hun zogenaamde ‘multiculturele stad.’

Hoe knettergek het integratiestandpunt is van de PvdA, vraagt u? Nou, wat denkt u hiervan? De partij heeft besloten dat rasechte Hagenaren – Nederlanders die daar geboren en getogen zijn – voortaan moeten integreren.

Je zou denken dat 100% Hagenaren al geïntegreerd zijn, maar volgens de sociaaldemocraten is dat niet waar. Ziet u, deze mensen hebben er namelijk nogal wat moeite mee dat ze in een ‘multiculturele stad’ wonen waarin de echte Haagse cultuur langzaam verdwijnt.

Iedereen moet zich in Den Haag aanpassen: nieuwkomers én de mensen die al generaties lang in de stad wonen. De gemeente richt het integratiebeleid daarom óók op Hagenaars die zich niet lekker voelen in de multiculturele stad, of zich daar tegen verzetten.

 

„We mogen niet wegkijken bij polarisatie tussen groepen Hagenaars”, schrijft PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh volgens Trouw in zijn brief over integratie en discriminatie. Wederkerigheid en fatsoen zijn daarbij het uitgangspunt.

Baldewsingh (als je niet beter wist zou je bijna denken dat de man last heeft van een belangenconflict, maar dat natuurlijk geheel terzijde) laat weten dat het niet langer “geaccepteerd wordt” dat er Hagenaren zijn die het niet prettig vinden dat er maar liefst 140 etniciteiten in hun stad wonen – en dus 140 verschillende culturen.

“Dat accepteren we niet in Den Haag.”

Gekker dan dit wordt het niet. Ooit was de term ‘integreren’ bedoeld voor vreemdelingen die naar Nederland kwamen. Zij moesten zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving en de Nederlandse waarden omarmen – en bekend worden met onze cultuur én taal.

Tegenwoordig zijn de zaken dus compleet omgedraaid. Vanaf nu worden rasechte Nederlanders beschouwd als vreemdelingen in eigen land. Zij moeten zich aanpassen aan de cultuur van nieuwkomers en dienen niet langer trots te zijn op hun eigen cultuur en afkomst. Doen ze dat niet dan worden ze gewoon niet meer “geaccepteerd.”

Nog even en autochtone Nederlanders moeten gedwongen naar multikul-les. En de PvdA zich maar afvragen waarom de Nederlandse kiezer zich massaal van haar afwendt en de buik vol heeft van immigratie.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s