‘Dit tuig hoort niet bij ons’ | metronieuws.nl

‘Dit tuig hoort niet bij ons’ | metronieuws.nl.

 ‘Dit tuig hoort niet bij ons’

Luuk Koelman

Ik sprak een imam. „Wij vinden het triest wat er in Parijs is gebeurd. Ik verzeker u: dit heeft niets met de islam van doen. Die lui zijn geen gelovigen. Het zijn extremisten! Gehersenspoelde terroristen die ons geloof te schande maken! Ware moslims willen niets met dit tuig te maken hebben.

Oké, één van de terroristen was actief in onze moskee, maar verder heeft dit niets, maar dan ook niets met de islam van doen. Een echte moslim brengt zijn geloof niet in diskrediet. Wat daar op die Parijse redactie gebeurde, valt niet goed te praten. Laat dat duidelijk zijn. Maar enige nuance is wel op zijn plaats. Of denkt u soms dat cartoonisten zulke lieverdjes waren? Zij gaan ook niet vrijuit met hun beledigingen. Nogmaals, ik probeer niets goed te praten, maar er zitten wel twee kanten aan de zaak.

Eerlijk gezegd begint het me langzamerhand aardig te irriteren. Moslims zijn een makkelijke groep om weg te zetten. Steeds maar weer de opmerking ‘fijn geloof, die Islam!’ na elke aanslag. Terwijl dit niets maar dan ook niets met ons geloof te maken heeft. Moeten nu duizenden zich goed gedragende moslims lijden onder de misdragingen van een kleine groep hersenlozen? Een absolute schande. Islam is juist vrede.”

Ik sprak een Feyenoord-bobo. „Wij vinden het triest wat er in Rome is gebeurd. Ik verzeker u: dit heeft niets met Feyenoord van doen. Die lui zijn geen supporters. Het zijn hooligans! Doorgesnoven idioten die onze mooie sport te schande maken! Echte voetbalfans willen niets met dit tuig te maken hebben.

Oké, één van de relschoppers is medewerker van onze Feyenoord Fanshop, maar verder heeft dit niets, maar dan ook niets met Feyenoord van doen. Een echte supporter brengt zijn club niet in diskrediet. Wat daar in Rome bij die fontein gebeurde, valt niet goed te praten. Laat dat duidelijk zijn. Maar enige nuance is wel op zijn plaats. Of denkt u soms dat Italiaanse voetbalfans zulke lieverdjes zijn? Zij gaan ook niet vrijuit met hun provocaties. Nogmaals, ik probeer niets goed te praten, maar er zitten wel twee kanten aan de zaak.

Eerlijk gezegd begint het me langzamerhand aardig te irriteren. Voetbalsupporters zijn een makkelijke groep om weg te zetten. Steeds maar weer de opmerking ‘fijne sport, dat voetbal!’ na ongeregeldheden. Dit heeft niets, maar dan ook niets met Feyenoord te maken. Moeten nu duizenden zich goed gedragende supporters lijden onder de misdragingen van een kleine groep hersenlozen? Een absolute schande. Voetbal is juist verbroedering.”

De pure ontkenning van rotte appels binnen de eigen groep. Met de kop in het zand. Treurig.

jitskesez: Zo lang ze zelf niet afstand nemen van de “extremisten” kunnen ze niet van mij verwachten dat ik onderscheid maak.

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s