Omroep Brabant: ‘Provinciale partijen mogen niet samenwerken met de PVV’, zegt bestuurskundige Julien van Ostaaijen

Omroep Brabant: ‘Provinciale partijen mogen niet samenwerken met de PVV’, zegt bestuurskundige Julien van Ostaaijen.

EINDHOVEN – Provinciale partijen mogen van landelijke partijen niet samenwerken met de PVV. Dat stelt bestuurskundige Julien van Ostaaijen, werkzaam aan de Universiteit van Tilburg. “Samenwerken met de PVV is een taboe”, volgens hem. “Dat kon alleen toen de PVV een gedoogpartij was.”

Volgens Van Ostaaijen staan de partijpunten van de provinciale partijen te ver uit elkaar. “En eigenwijze politici die toch willen samenwerken met de PVV, zullen later door zo’n beslissing niet meer hogerop kunnen komen.”

Populisme
Van Ostaaijen deed onderzoek naar populisme in de politiek. Hij durft te stellen dat de PVV een populistische partij is. “Doordat ze naar mijn idee geen uitzicht hebben op meebesturen proberen ze populair te doen met oneliners en schoppen ze tegen de gevestigde orde aan”, zegt Van Ostaaijen

Maar politiek bedrijven op een populistische manier is volgens de bestuurskundige niet per definitie slecht. “Het zorgt voor een frisse wind en stelt onderwerpen ter discussie die andere partijen minder snel aan de orde stellen.”

BESTUURSKUNDIGE JULIEN VAN OSTAAIJEN: ‘PROVINCIALE PARTIJEN MOGEN NIET SAMENWERKEN MET DE PVV’

720p
00:00
print corrigeer
Publicatie: woensdag 25 februari 2015 – 19:44
jitskesez: Dat de Gemeente Gouda samenheult met de Islam om te diskrimineren tegen Nederlandse vrouwen, is wel best. Dat PvdA-ers regelmatig theedrinken met Imams, die leren dat onze vrouwen hoeren zijn en onze wetten aan hun laars lappen, is ook wel best. Dat er Turken in de PvdA zitten die zuiver en alleen Turkije/Islamitische waarden verkondigen, is OOK best. Maar samenwerken met de PVV — nee hoor dat kan niet.
Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s