‘ISIS besmeurt reputatie moslimterroristen’ | De Speld

De Speld is een satire. Toch is dit artikel bijna woord voor woord wat je van onze regering en de burgemeesters hoort.

‘ISIS besmeurt reputatie moslimterroristen’ | De Speld.

Bron: Flickr - Dying Regime

Door  en  • woensdag 17 september 2014

ISIS vertegenwoordigt niet de ware extremistische islam en bezorgt het echte moslimterrorisme een slechte naam. Dat zegt een groep extremistische moslimleiders in een gemeenschappelijke verklaring.

Al Qaida-leider al-Zawahiri vindt dat de term moslimterrorist gekaapt is door radicaal-islamitische extremisten: “De ISIS-strijders zijn boeven die de goede naam van organisaties als Al Qaida, Boko Haram en al-Shabaab besmeuren. De meeste extremistisch-jihadistische rebellenleiders doen geen sjiiet kwaad en houden zich gewoon aan de sharia.” Volgens al-Zawahiri is er sprake van een hetze tegen de jihad: “Er is gewoon een kruistocht gaande tegen de Heilige Oorlog, alleen omdat een minderheid van monsters het verpest voor de grotere groep barbaren.”

President Obama schaart zich achter de verklaring van de gematigde terreurorganisaties. Volgens hem zijn de Amerikaanse bombardementen op ISIS geen aanvallen op het extremisme, maar op de uitwassen daarvan: “Deze mensen zijn geen ware moslimterroristen. Het zijn barbaren die zich moslimterrorist noemen en de bloedige interpretatie van de sharia naar hun eigen hand zetten.”

Yusuf Ngogwe (27) is strijder van Boko Haram in Nigeria. Hij merkt dat hij sinds de opkomst van ISIS vijandelijker wordt bejegend door het Nigeriaanse regeringsleger: “Ik heb de sfeer zien omslaan in de laatste maanden. Als islamitisch extremist word je tegenwoordig met de nek aangekeken als je een dorp uitmoordt. Dan kan ik nog zo vaak uitleggen dat ik de wandaden van ISIS veroordeel, maar in de beeldvorming is het kwaad dan al geschied.”

ISIS-leider al-Baghdadi betreurt de opstelling van de extremistische moslimleiders: “Het is allemaal gebaseerd op vooroordelen en onthoofdingsfilmpjes. De discussie wordt altijd maar gevoerd óver ISIS-strijders maar nooit eens mét ISIS-strijders. Ik zeg: ga gewoon het gesprek aan. Behalve je hoofd heb je niets te verliezen.”

Advertisements

About cassandrasez

Cass is a well-travelled Dutchwoman, formerly of Spokane, Washington, USA, presently living in Holland again. She holds a Master's Degree in English and has taught it 20 years at the high school and mostly Jr. College level, until 2010. For other info see "About" at top bar.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s